Om kombucha

Om kombucha

Vad är kombucha?

Kombucha är i grunden en neutral fermenterad dryck gjord på sött te och kombuchakultur, även kallad SCOBY (symbiotic culture of bacteria and yeast). Därefter kan man både smaksätta och kolsyra drycken naturligt i sin flaska genom att tillsätta socker innan buteljering.

Kombucha räknas som en hälsodryck, men det är även en väldigt bra dryck till mat på grund av sin höga syra och komplexa smak.

Vårt te

Teet vi använder till vår kombucha är en blandning av tre olika torkade växter som alla spelar en lika viktig roll för vår slutprodukt. 

Vårt bas-te, Gunpowder, är ett grönt te med ovanligt hög koffeinhalt. Koffeinet agerar som näring för scobyn och utan koffein skulle kulturen tillslut dö. 

Moringa-teet tillsattes till en början för dess alla hälsofördelar men används nu främst för sin smak där de tillför en tydligare grundsmak och ökad viskositet till den färdiga drycken.

Fläderblommor tillsätts i blandningen för deras söta aromer och estrar och binder samman kombuchasmaken med den smaksättning som sedan tillsätts.